dijous, 16 d’abril de 2009

Vicent Partal torna a la Vall d’Albaida: ara a l’Olleria
Una de les primeres vegades que vaig tindre l’ocasió d’escoltar en viu i en directe el Vicent Partal va ser a Bocairent. Aquest valencià de Bétera, periodista de mena, que havia fet de corresponsal de televisió, havia assistit als esdeveniments mundials que capgiraren el segle XX en primera línia (si no me’n recorde malament, la caiguda del mur de Berlín, els esdeveniments de la Plaça de Tiananmen, el crac de la Unió Soviètica,...).
És una persona d’allò més lúcida, d’aquelles que coneix el món actual i és capaç de donar-nos una visió ben distinta al pensament únic que ens imposen les agències informatives d’abast terraqüi. En aquella ocasió va parlar, i ens va deixar ben clars, els esdeveniments que estaven canviant l’Europa (Balcans, països de l’Est, etc.), així com era capaç d’albirar-ne les conseqüències, també per a nosaltres.
Més avant, i mitjançant els cinc queferosos que constituírem Vilaweb Ontinyent, vam entrar en contacte amb la seua aventura, que s’ha vist tan encertada, de posar en marxa el primer diari electrònic en la nostra llengua, amb edicions locals i comarcals, capaç de convertir-se en mitjà de referència: aquell que et proporciona les informacions d’abast mundial, i alhora, et parla de la realitat més pròxima. Xe, allò que ha batejat com “visió glocal” (global+local).
L’edició valldalbaidina de Vilaweb fórem la segona del País Valencià, després de la d’Alacant, i la col•laboració continua amb bona marxa, i innovant, que això en una comarca tan allargassada com la nostra és un dels elements aglutinadors que continua vertebrant des d’Internet la realitat informativa de la comarca, a banda de donar-nos a conéixer al món.
Ara, aquest divendres 17 d’abril, a les 20 hores, podrem tornar-lo a escoltar a l’Antic Depòsit de l'Olleria, en una xarrada de títol tan suggerent com “Obama, primer polític de l'era internet”. De segur que ens obri els ulls.
També espere que el Pep Albinyana hi puga acudir, que la flebitis me’l té amb la cama en alt.
Ens veiem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada