diumenge, 11 de gener del 2009

Rellancem i reenllacem


El joc de paraules em serveix per anar informant-vos d’algunes de les novetats que aniré afegint a ‘El tel’. Per un costat, m’he proposat modestament intentar recuperar, rellançar, l’Educació en Matèria de Comunicació (EMC), és a dir, l’estudi sobre els mitjans de comunicació i els seus usos i efectes educatius, i la investigació educativa per a introduir d’una manera crítica els mitjans de comunicació a l’aula.
Després d’anys d’haver-ho treballat des de la Xarxa d’Educació i Comunicació Valenciana EntreLínies, i d’alguns anys de paràlisi provocada per la dispersió del grup d’educadors i de periodistes que la formàvem, modestament —no em cansaré de dir-ho— vull traure a la llum totes aquelles aportacions d’aleshores, perfectament assumibles a hores d’ara, i més necessàries que mai a una societat tan mediatitzada com en la que vivim i estem creant.
Evidentment, la premsa a l’escola, la ràdio o la televisió educatives, compten ara amb un mitjà ben valuós a l’abast: aquest que ara use, Internet.
Per això, un dels primers objectius que m’he proposat ja podeu gaudir-lo des d’aquest bloc. Després de depurar els links inexistents o caducats, ací comence a reenllaçar-vos amb els llocs web que encara hi viuen.
Així, a la columna de la dreta, a més de la secció dedicada als Documents d’El tel, podeu ja començar a furgar en les Webs amigues —d’aquelles associacions d’EMC que continuen treballant incansables en les seues propostes, imaginatives i serioses—, els Enllaços preferits —a entitats d’interés en el tema—, i les Publicacions que jo seguisc i que no dubte que també anireu coneixent i gaudint.
Doncs això: a veure si rellancem l’EMC i reenllacem mitjançat Internet les propostes que fem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada