dimarts, 31 de març del 2009

Vulneració dels drets dels menors a la TV




















Primer ho vaig llegir al diari Público, però en anar a la font original, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, vaig poder consultar íntegrament l’acord 39/2009.
Com al País Valencià no ens fa falta cap organisme de control, així ens va. Només fussant amb Canal 9 tindrien prou feina.
L'acord del CAC conclou que la presència dels menors d'edat en informacions i programes emesos per La 1, Telecinco i Antena 3 TV els dies 14, 15, 16 i 17 de febrer pot comportar la vulneració dels drets que, com a menors, els atorga l'ordenament jurídic. Per altra banda, també es pot vulnerar el dret dels menors a la protecció com a espectadors de televisió davant d'uns continguts audiovisuals eventualment perjudicials per al seu desenvolupament físic, mental o moral, emesos, a més a més, dins de l'horari protegit.
El Consell de l'Audiovisual de Catalunya s'ha adreçat al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç per una possible vulneració de drets fonamentals dels menors d'edat que van aparèixer en les informacions que, amb relació a la desaparició d'una jove a Sevilla, van emetre diverses televisions d'àmbit estatal. El CAC també s'ha adreçat al Ministeri Fiscal davant de la possibilitat que les actuacions puguin suposar una intromissió en els drets a l'honor, a la intimitat personal i familiar, i a la pròpia imatge dels menors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada